Sideopbygning

Optimer din hjemmesideløsning

Hvor mange spalter?

Du skal også tage stilling til, hvor mange spalter du vil have. Fokus på sideopbygning, optimere din endelige hjemmesideløsning.

Hvis din hjemmesideløsning har meget tekst og mange billeder og samtidig gerne vil kunne linke internt på hjemmesiden eller eksternt til andre hjemmesider, kan det være en god idé at vælge 3-4 spalter. Hvis du derimod gerne vil have fokus på billeder eller grafik, kan det måske i stedet være en god idé at vælge en 1- eller en 2-spaltet side, så billederne kan vises så store som muligt. På den måde kan du sikre dig at din hjemmesideløsning bliver let at overskue for dine brugere. 

Korte tekster er det bedste

En god tommelfingerregel er, at for lange tekster ikke gør sig godt på nettet. Derfor bør dine tekster være overskuelige, og de skal være nemme at orientere sig i. Det bliver de blandt andet ved at billeder, overskrifter, mellemrubrikker og så videre deler teksten op og gør den nem at orientere sig i. 

De fleste hjemmesider kan brydes ned i det, man kunne kalde for indholdsmoduler: Overskrifter, mellemrubrikker, brødtekster, billed- og filmmoduler osv. Den måde du sammensætter de forskellige indholdsmoduler på, har stor betydning ikke kun for designet, men i høj grad også for, hvor let det er at læse eller skimme indholdet på hjemmesiden. 

Sideopbygning

Ovenstående illustration viser et eksempel på et simpelt tekstfokuseret layout med 4 spalter.