Menustruktur

Dit indhold struktureres i en menustruktur, som er indgangen til dine undersider. 

En god menustruktur er overskuelig for brugeren og giver et godt overblik over det indhold, som findes på hjemmesiden. 

Det er en god idé ikke at have for mange menupunkter i hovedmenuen. På denne hjemmeside er der 6 overordnede menupunkter (hovedmenuen): forside, design, indhold, SEO, inspiration og Kom hurtigt i gang. 

Din hjemmeside har måske følgende overordnede menupunkter: Forside, Om mig, Mine billeder, Mine film osv. Under hvert af hovedmenupunkterne kan du så have undermenuer, som igen gør det lettere for dine brugere at finde rundt i indholdet på din hjemmeside. 

Generelt er det godt ikke at have for mange menupunkter værken i hovedmenuen eller i undermenuen. Det handler om at gøre din side brugervenlig og overskuelig.

 

Snedker Studio, menustruktur, hjemmeside

Se eksempel ovenfor af Snedker Studio der holder menulinjet meget simpel. Fire hovedmenupunkter og kun under Work og About kan der findes tre undersider. Dette gør siden brugervenlig og som bruger får du hurtigt et overblik over hele hjemmesiden.

Vandret eller lodret menu?

Du kan vælge mellem en vandret eller en lodret menu og der er fordele og ulemper ved begge dele.

Hvis du vælger en vandret menu, er det begrænset, hvor mange menupunkter du kan have, da de fleste har en skærmopløsning på 1024 pixel i bredden. Det er derfor en god idé at give menupunkterne nogle korte, men præcise overskrifter, så de kan være der. En vandret menulinje  følger dog mere nutidens trend om at være intuitiv og brugervenlig.

Hvis du derimod vælger en lodret menu, er der ingen begrænsninger i, hvor mange menupunkter du kan have, da man bare kan scrolle længere ned på siden, hvis man ikke kan se alle menupunkterne. 

Vælg et system, som er nemt at redigere i

Det kan være svært at tage stilling til alle disse spørgsmål fra starten. Derfor er det en fordel, at du vælger et hjemmesidesystem, hvor du nemt kan ændre indhold og/eller struktur, uden du skal begynde forfra. For en hjemmeside vil mange gange fungere dynamisk, det vil sige, at du vil have brug for at kunne tilføje nyt eller ændre i indholdet undervejs.

menustruktur, mono.net

Tip fra Mono!

Du behøver hverken have specielle kode- eller designfærdigheder for at kunne lave en professionel hjemmeside.