Organisering af indhold

Hjemmeside optimering - Skab struktur og overblik

For at hjemmeside optimere skal du først og fremmest gøre dig klart, hvad din hjemmeside skal handle om, og hvem du forestiller dig som typiske brugere.

Dernæst skal du overveje strukturen. Og her er overblik et meget vigtigt nøgleord: De besøgende på din hjemmeside skal hurtigt kunne få overblik over, hvad der er på siden, og hvad de kan bruge det til. Indholdet på hjemmesiden skal tænkes ind i en logisk og overskuelig struktur på samme måde som man organiserer sine filer på computeren i en mappestruktur.

Inddel indholdet i grupper

Derfor er det vigtigt, at du inddeler dit indhold i forskellige emner/vinkler/grupper/oplysninger eller lignende. Derefter skal du overveje, hvad der er vigtigst, og hvad der derfor skal ligge på forsiden, og hvad der skal ligge på undersiderne.

Har du fx nogle nyheder, som du gerne vil have, at dine brugere skal læse, kan det være en god idé at lægge en ’teaser’ på forsiden, så brugeren let får øje på nyheden og derefter kan klikke sig ind på den relevante underside.

Med en god struktur og en gennemtænkt prioritering af indholdet kan du guide dine brugere rundt på hjemmesiden, så det indhold, du gerne vil have fokus på, også er på de sider, som bliver set af dine brugere.

Sidestruktur, hjemmeside optimering

Ved hjemmeside optimering er det vigtigt at definere og strukturere indholdet på sin hjemmeside. Det kan være en fordel at tegne det i et diagram, for at få overblik over hjemmesiden. Diagrammet viser et eksempel på en sidestruktur.

Hjemmeside optimering

Lige så vigtigt som design og indhold er den løbende hjemmeside optimering. Det er vigtigt hele tiden at have en hjemmeside der løbende udvikler sig. Sørg derfor for at optimer og opdater din hjemmeside løbende så de samme tekster ikke kommer til at pryde din forside i evigheder. 

En optimeret og opdateret hjemmeside vil give til din brugervenlighed, brugeroplevelse og SEO på din hjemmeside. 

Hjemmeside optimering med mono.net

Tip!

Hver indholdsside i Mono bygges op af en række indholdsmoduler (tekst-moduler, billed-moduler, film-moduler etc). Modulerne kan ved drag and drop, trækkes frit rundt på siden og gør det nemt at organisere siden.