Hvilket design skal jeg vælge?

Din hjemmesides udseende og design betyder meget for, hvordan dine hjemmeside-besøgende opfatter indholdet. Derfor start din hjemmeside med at overveje, hvad din hjemmeside skal handle om, hvad du gerne vil signalere med den, og hvem din hjemmeside henvender sig til, inden du begynder at designe hjemmesiden.

Hvis det er en virksomheds-hjemmeside, bør designet passe til virksomhedens visuelle identitet (logo, farvepalette, grafiske elementer osv.). På den måde gør du hjemmesidens indhold og design mere troværdigt. Er det derimod en privat hjemmeside er kravene til design helt op til dig selv og din egen kreativitet! 

Du kan læse mere om tendenserne inden for webdesign 2015 her.

Valg af grunddesign

I mono.net danner grunddesignet (designskabelonen) rammerne for din hjemmeside. Her er alle de gennemgående farver på hjemmesiden defineret fra start af, så som baggrundsfarver, menupunkter, knapper, links osv. Det betyder at du med et enkelt klik kan vælge om din hjemmeside skal være mørk eller lys, og hvilke nuancer den skal have. Selv størrelsen på teksterne og skrifttyperne (fontene) er forudbestemt og gennemgående på hjemmesiden, så alt er ens. Det gør det meget nemt for dig at få startet et ensartet hjemmeside design! Husk at når du starter din hjemmeside kan du nemt skifte mellem forskellige designs uden at det påvirker din hjemmesides indhold.

Her er vist nogle eksempler på forskellige grunddesigns, som mono.net tilbyder. Her kan du se hvordan de forskellige designskabeloner er bygget op omkring farver, skriftstørrelser, skrifttyper og opsætning.

Billeder og illustrationer

Billeder og illustrationer udgør en stor del af det samlede designindtryk på din hjemmeside. Uden billeder bliver din hjemmeside meget abstrakt og det kan være svært at sætte sig ind i hjemmesiens formål. Husk på at mange hjemmesidebesøgende kun bruger et par sekunder på hver side, hvis de leder efter noget bestemt. Med gode billeder gør du det meget nemt for dem at finde ud af hvad din hjemmeside handler om.

Hvis du vælger et enkelt og stilrent grunddesign (se ovenfor) med simple farvetemaer, kan billeder og/eller illustrationerne blive essensen af den visuelle stil på hjemmesiden. Herunder kan du se eksempler på forskellige hjemmesider, hvor billederne i sig selv skaber udtrykket. Prøv at forestille dig hvordan det ville være at besøge hjemmesiderne, hvis ikke de havde haft nogen billeder.

Hjemmesiderne er lavet med mono.net.

Start hjemmeside med mono.net

Tip til designs!

Start din hjemmeside med en professionel designskabelon fra mono.net, og se din hjemmeside udtrykke lige præcis det du ønsker.